Saturday, December 4, 2010

Jom kita imbas kenangan itu..

Assalamualaikum.. Kalau tak jawab dosa kalau jawab sayang..


Ok.. Aku tahu ramai kan yang stalk aku punya blog.. Kalau tak tak da la ratus datang.. Tak kisah.. Kalau senang baca la.. Aku happy sangat kalau kau orang kata blog aku seronok.. Follower tak ramai pon tak apa.. asalkan ada orang happy and seronok baca penulisan aku yer..

Owkeys *deyh tambi berapa kali owkeyh daaaa* First of all aku nak tanya kau orang.. Ape yang kau orang ingat masa kecik-kecik dulu.. Kiranya kenangan manis hangpa semua la.. *susah gila cakap bahasa malaysia ikut tatabahasa* Aku ingat banyak sangat! Sebab Allah bagi aku memori yang kuat untuk aku mengenang zaman silam aku... Hangpa semua ingat tak..

aiyokk.. aku x uat pon adik aku nangis k..dya yang nak nangis



Masa kecik-kecik dulu aku suka gila duduk sorang-sorang.. 

Kadang-kadang naik basikal.. Lepas rambut panjang tu.. dok tepi bendang.. bajet-bajet macam puteri la.. Sambil rambut mengikut rentak angin.. *aceh*

Yang lawak tu.. Aku ingat bumi ni PERUT ORANG.. So kita semua duduk dalam perut orang..
Kalau hujan tu sebab "orang" tu minum air.. Sungai tu lebih kurang usus la.. HAPE KE BENDA LA HAI..


ecah yang sanat cumil tengok belek kaki kot adik taik.. hahah

Kalau tv plak.. Kalau ada drama.. Tambah-tambah watak utama kalau dia cerita dari zaman kecik-kecik sampai dewasa.. Aku selalu ingat pelakon utama masa dia kecik dengan dewasa adalah yang sama.. Apa kejadahnya la hai.. Takkan la pengarah nak hold drama tu sampai berpuluh-puluh tahun..

Aku ni budak perempuan yang tak curious sangat.. Adik aku.. Subhanallah.. Gila dasyat! 
Selalu pakai kasut tinggi mak aku.. Pakai gincu.. THE BEST PART IS DYE CIUM-CIUM CERMIN! sambil kata I LOVE YOU.. dia laki owkeys! Pas tu bila kantoi.. Mula la.. 

agak-agak masa aku kecik muka macam adik aku tak??
 da da stop mengata! aku tau aku tak cantik..


Lagi satu adik aku.. Saighhh *mengeluh dulu* masa kecik-kecik dia 'perak' jakun tu laaaaaa.. Nampak ja coli dya nak pakai.. dya pakai banyak-banyak sampai besar la dada dia tu.. Pas tu kantoi.. Sebab dya rakam guna nset aku!! (aku pi sekolah masa tu).. Hey adik.. hang ingat ni filem porno ka apa?? hahaha..

arkkk cuba teka aku yang mana?? aku belanja makan.. seksi tak kami.. awww hak hak hak


Aku pulak suka sangat bau lilin wewangi.. Ala dulu kan pemes.. Penah sekali aku bakar lilin tu..Sekali tak da bau la... Aku bau dekat-dekat.. pas tu macam bau hangit.. Haish.. bulu hidung terbakar sudah.. 

Then.. Masa kecik-kecik dulukan ada rombongan sekolah.. Aku ikut la.. Pas tu kebetulan lunch aku makan petai... Adeh.. Dipendekkan cerita.. Bila balik dari lawatan.. Aku rasa nak terkencing! Dah sampai sekolah masa tu magrib.. Dah gelap.. Time tu la... Asa nak kencing ni subhanallah! Masa tu jugak la teringat cerita-cerita hantu.. Sekali aku terkencing la... Pas tu paling mantap.. Aku gantikan kain tu dengan kain semayang.. Bila cikgu tanya kenapa.. Aku kata "kain basah cikgu".. hahaha.. tapi bila pak aku sampai dia tau dah anak ponpuan dia ni kencing.. BESA LA DYE ABAH YANG TERBAIK SEKALI DALAM DUNIA OWKEYS! hahah.. sampai la dok ungkit cita tu =_="


wooo dengan budak 4rata!! hahaha..


hampa semua macam na lak cerita kecik-kecik dulu?? Story la sikit.. 


"zaman budak-budak itu sangat best! tak perlu rasa takut nak memikirkan apa yang nak terjadi pada hari esok.. so tak perlulah zaman budak-budak itu dicemari dengan cinta monyet"


8 comments:

fairuz said...

mase kecik2 dulu aku nakal. ahahaha

hacker said...

wah siap tlis entry bru ag...p npe awk follow x gne account blog?

Iz iwan said...

nia..hg kurus la tyme kcik2..hehehe...2 jela yg dpt aku komen..haha

zul ariff zulkipli said...

adehh..
kira xlh la ni ye..
huhuhu

Far8 budak baik said...

touching aku bace..kah3..
kau jgn ikot adik lakk pakai gincu lebih2..haah..dulu pun aku ingt bumi ni perot org gak..raksaksa mane tahh..hi

Anonymous said...

dulu aku ngan adik aku cam kembar.. tp skrg dia dah mcm mak aku.. huhu beasar gabak.. u know wat i mean kn not.. haha

~syuhana~

Anonymous said...

dulu aku ngan adik aku cam kembar.. tp skrg dia dah mcm mak aku.. huhu beasar gabak.. u know wat i mean kn not.. haha

~syuhana~

Fyzal said...

banyak jugak la yg saya igt. sebab gmbr2 pun banyak. jadi budak2 dulu memang best.takde apa nak risau kan. kerja asik main je. hehehe.