Friday, December 3, 2010

Kenapa dia bertudung, tapi awak tidak??

Assalamualaikum kalau tak jawab dosa kalu jawab sayang

Owkeys.. here we start.. Hari ni aku nak bagi satu entry.. Pasal tudung.. Subhanallah.. Sekarang ni aku tengok dah banyak sangat orang bertudung.. Cantik sangat.. Lebih cantik daripada orang yang tak bertudung.. Trust me! Aku tak pernah berbohong.. Cantiknya masyallah.. Menawan.. Tapi dengan condition mesti la pandai gayakan tudung tu ye para pembaca..

 blogger liyana bakal DR sangat manis bertudung

Sebenarnya terlintas dalam hati aku nak tulis pasal ni sebab.. Sebab.. Jangan marah ye apa aku nak kata..
Aku pergi mana-mana.. dari zaman sekolah.. ke zaman university.. Aku akan selalu rapat dengan budak cina.. yes! Aku selalu rapat dengan diowang.. Senang.. diowang ni sporting.. sangat sangat! Lagi pun aku nak improve speaking aku.. Alhamdulillah sekarang dah confident sikit dah nak speaking..



blogger irene yang sangat cumil bertudung


Owkeys.. back to our story line..

Kalau yang tak bertudung sila baca entry ni! Seriously ni kenyataan.. Acapkali budak-budak non muslims Tanya aku.. 

Eh Nia apasal budak kelas kita tu tak pakai tudung u pakai tudung.. aku terkedu.. kadang-kadang diowang tanya aku kenapa aku pakai tudung.. Weh soalan macam senang je an nak jawab.. pas tu aku jawab “aurat la sayang..dosa kalau saya tak pakai” budak tu bidas aku “habis ada budak kelas kita perempuan tak pakai tudung taka pa.. dia tak berdosa ke??” aku menonong.. haiya sekali dia tanya aku soalan macam tu.. macam mana aku nak jawab.. Kalau aku jawab.. dapat tahu kat budak yang tak pakai tudung tu macam mana.. Nahas aku..

 sis nadia bayu yang sanat cumil + cantik even dah kawen

Then aku pun balas la.. “entahlah.. You should ask her by yourself kenapa dia tak nak pakai tudung..” hahaha budak tu pergi tanya atau tak aku tak tahu tapi kalau dia tanya lebih-lebih mau esok jugak budak yang tak pakai tudung tu pakai tudung.. Kalau macam tu alhamdullilah.. Kan manis bertudung..

cik fyda yang sangat n extreamly cantik bila bertudung

Tapi.. Lecturer aku kata roommate dia pakai tudung sebab nak cover lovebite... Aish.. Kenapa mesti tengok dari segi negativenya seseorang itu? Kerana minyak tertumpah sekapal.. Habis seluruh laut?? *ape kau ingat kau karam singh nak buat peribahasa baru* Please la jangan fikir macam tu.. Tu pemikiran orang cetek.. Ada juga  kan orang yang tak bertudung macam tu.. Malah lebih teruk.. Kita tengok dari positive site boleh tak?? Boleh kan?? Ingat.. semua orang tak perfect.. Ada cela masing-masing... Tapi kalau dah bertudung bukan ke dah tunaikan sedikit kewajipan kita sebagai seorang muslimah.. Lol~ MUSLIMAH SEKARANG COMEL APE KALAU PAKAI TUDUNG..

ni sapa aku dak kenal haha tapi manis la!

Tak semua benda dalam dunia ni kita nak amik dari input yang negative.. Kalu ambik dari input yang negative sampai bila diri kita nak maju?? Sama ada di dunia bahkan di akhirat??
Renung-renungkanlah ye sayang-sayang semua.. Sebab non muslim selalu tanya soalan yang sebegini, kalau nak banding and tanya kenapa "awak bertudung tapi dia boleh aja tidak bertudung??"


ye ye aku tahu aku tak cantik dah jangan kutuk bebanyak.. tambah dosa je hehehe


psssttt bertudungkan manis.. ^^;

11 comments:

kopiah_alrazi said...

hmm..artikel yg bgus..
ntahlah knape rmai kaitkan perempuan bertudung dgn prkra negatif..
sedgkan perempuan x bertudung ada jugak yg negatifnye..

Far8 budak baik said...

haha..pic nia yg last tu..
aku tgk cantik je..kah3..
=p..

fatin hanani said...

wah entry ni sgt bagus :)

xsemstinya bila bertudg xnampak cantik kan tapi lebih manis dr x brtdg kan :)

bungakuning . said...

bertudung kan manis T_____T

☆aDihAys☆ said...

tp kn..kdg2 tgk pkai tdg da manis da..
skali tgk tshirt..lengan pendek plak..

Nia said...

kopiah_alrazi:: tq.. yep! totally agree! semua orang ada cela.. cuma beza nak berubah atau x..

far8 budak baik:: heh perli aku ke ape haaaa.. hahaha

fatin hanani:: tq.. yap.. lebih manis n comel bertudung

☆aDihAys☆:: tapi kalau diowang berubah kan cantik.. kita doakan diowang berubah ye

Iz iwan said...

wahh..like2...my girl pon ada dlm blog hg..hehehehe....bgus..nice post =)

hacker said...

waalaikumussalam..sy jwb dh ni...so awk syg sy x?

x nk jd mmbe sy?
http://simpleguy91.blogspot.com/

hacker said...

yeke?
pe bktinye?
huhuw

aisya said...

semua yang bertudung manis :)
jgn risau.
awak pn manis *senyum

zul ariff zulkipli said...
This comment has been removed by a blog administrator.