Friday, May 27, 2011

Kita bicara tentang kecantikan unggul

Assalamualaikum kalau tak jawab dosa kalau jawab sayang..

Sekarang ni semua orang nak cantik je kan. Terutama perempuan cantik la kan..Termasuk aku (eh tak tak sila bagi sepak dua tiga das). Toksah habaq la sampai aku sendiri ni rasa macam aku ni lesbian.. gulp.. terbongkar rahsia.. Tak da.. Kat facebook tu.. aku pantang la hai nampak dak ponpuan cantik sikit. Mesti tangan aku ni laju ja nak add. Nak gak aku puji n ngorat-ngorat.. gulp.. Ai plik ngat aih aku ni.. ;))

Sekarang ni mesti kowang.. err tetibe je an jadi kl.. ngeh3x.. Bak kata kawan aku.. UNTUNGLAH P MANA-MANA PUN JUMPA HANA TAJIMA.HANA TAJIMA TU SMUA ASYIK IKUT AKU JE..
Biasa lah sekarang kan trend orang bertudung belit sana belit sini termasuk la aku ni..ngeh3x. Tapi aku ikut jugak mood. Mai mood aku yang memang tak mau pandang orang, bila tengok orang rasa nak bagi "ABUGEN dan KAME-KAME HA" memang masa tu aku serabai habis la.. Serius.. MASA TU KORANG AKAN NAMPAK AKU MACAM MAK CIK ANAK SEPULUH. *ok aku tipu.. ape ingat aku ni kilang?? Bagi aku cukuplah sekadar pemakaian tu kemas n simple tak macam pokok krismas.

Sebenarnya apa yang diluar tak penting pun. Tu semua tu luaran je. Yang penting apa ada dalam hati. Sebab luaran tu semua orang dah tengok. Tiap-tiap hari luaran tak boleh jugak. Nak jugak rasa yang dalaman kan.. *gulp.. kenapa ayat aku ni macam semacam je??..Aku tujukan entry ni expecially kepada gadis yang bagi aku comel cantik dan hebat,, Jangan kita terlalu kejar semua benda tu sangat. Yelah ini untuk pesanan kepada aku sendiri jugak. Tak bermakna korang tak cantik korang tak bahagia?? Dalam dunia ni bukan kita bolh bahagia kalau kita cantik pon. Betul tak.


tataplah mulut itik yang slalu dak dak remaja ltak dalam fb.. kuek-kuek

EX AKU DULU PERNAH KATA KAT AKU, "KALAU LA SAYANG CANTIK, KAN BAGUS" ayat dia tu, kalah pemidato.. Aku dengan baik hatinya aku kata "BAIKLAH KITA BUAT OPERATION KAT MUKA" tu muka aku jadi macam sekarang ni.. *ok aku tipu lagi. Sentap bai.. aku tau aku ni tak cantik, tapi nasib aku tak tanya dia balik.. abis ko tu hansem sangat la?? Dengan pendek semua cukup kan.

sila abaikan mata bngkak tu. Kecantikan dapat dinilai walaupun begini.. err aku tak kata pon nahhh aku cantik ;p


Kalau ada lelaki cakap kat korang macam tu, korang putus ja dengan dia. Ingat hapa? Cantik tu boleh kekal ka?? Cantik tu boleh masak nasik kat hang? Tatap ja muka bini hang tudia keluaq gulai seperiuk. Sori la kasaq sikit noh.Susah aku nak jumpa orang yang benar-benar cantik dari dalam hati dya sendiri. Sebab cantik dari dalam adalah maksud kecantikan itu sendiri. Kadang-kadang aku tegur budak-budak cantik ni.. tapi mostly sombong, angkuh dan bongkak.. ALANGKAH RUGINYA MEREKA.  Aku yang tak cantik ni rasa macam tikus yang kecil walaupun aku ni gemok.. ;p

P/s:: semalam aku tegur sorang blogger. sekali dia bagi no tel.. Yang terbaik no phone tu no phone aku sendiri.. Terkantoi aku terletak no phone kat fb.. hahahah mehengong punya nia.. ;p

no ones is ugly.. theres just a 

difrent types of beauty ;)

6 comments:

... said...

as salam..
yeah! kecantikan tidak boleh dijula beli dan akan luput ditelan zaman..


▂ ▃ ▅ ▆ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

tapi kecantikan hati kekal selama-lamanya jika dijaga dengan baik ;)

cuma nak tanya..

apa mood nia sekarang ni? sebab? meowww~

terima kasih. update2 selalu ;)

Aida Azryn said...

lawo cekak.. hehe

SitiMardhiahMansor said...

SETUJU!

Nia said...

@said:: like wat u said just now ngeh3x

saharinasaharudin said...

agree :)

paRI-pARi CinTa.. said...

setujuu sgt dgn kamuu.. =)