Thursday, April 7, 2011

The Whole Week Story!

Assalamualaikum kalau tak jawab dosa kalau jawab sayang..

Terima kasih sebab follow and jadi sahabat aku dalam dunia blog ni. Arigato Gozaimas! Bagi aku dunia blog ni hanya diceburi pasa sesiapa yang suka membaca dan menjana pemikiran.. Tak cenggitu.. Ni mesti gara-gara abang Ben post dua entry pasal aku.. Abg ben bikin saya malu meh?? Saya tak pergi Putrajaya pun semalam. Nak cuit bahu abg ben pon saya tak berani. Takut-takut nanti dipungainya periuk belanga dengan isteri Abang Ben hehehe..Maceh Abang Ben sebab naikkan follower saya.. Talking about Busy week, Seriusly minggu ni terlalu sibuk untuk menghayati dengan tenang!Banyak sangat keja! Macam contoh:


  1. Environmental physic kena buat report tentang Louise I Khan mengenai building yang dia dah design!
  2. History, kena sketch historical building mengikut tema etc baroque, Indian traditional and so on!
  3. Graphic draw and paint in 9arranged canvas
  4. Do model for our own design in a scale of 1:75
  5. Minggu ni test!! Test Titas
  6. Presentation HE! 
Memang minggu ni tak selesa la nak tidur bagi cukup.. Errr statement tu hanya untuk kawan-kawan aku.. Memang aku, aku cukup tidur.. Aku tak tahu kenapa tapi aku nak kata jugak yang aku cukup tidur! Nak tengok tak masterpiece kami buat?? Please say yes.. Ala kalu korang kata no pon aku nak tunjuk jugak.. ngeh3x..

Drum rolllll~~




 atas kanvas ni semua tak siap lagi.. kena touch up sikit.. may be hujung minggu ni kami kena touch up~~ Pn Huda pon dah nak gy sambung study kat oversea.. so project ni macam hadiah untuk Pn. Huda yang kami semua sayang.. Sayonara Pn. Huda!

Semua ni Hasil kerja classmate aku.. Penat gila rander! macam nak muntah! Tapi cara aku render sangat kasar!
ni skecthing aku yang sangat buroksss~~ apa nak jadi ni nia.. MALAS NI~~

daripada orang tengok hasil kerja aku, baik kamu semua tengok hasil kerja budak-budak lain!
kredit tu jessica~

lengloii~~ Jessica with her works ngeh3x

ni hasil kerja esther! sangat detail.. Overall picture coruppted! sorry~

ini kerja Tai tong sangat detail jugak! Jom zoom in apa yang dya sketch!

err sila jelus.. geram aku tengok detail sangat..



lastly bila masuk kelas, sebab semua orang tak tidur semalaman, so end up macam ni.. sweet sangat ye dua orang budak kelas aku ni. hahaha jangan marah eh FAIZUL AND PAUL!

sem ni dah nak berakhir, sem depan bakal menjelma. dengan harapan yang baru dan semangat yang berkobar! Semoga aku dan rakan-rakan yang lain berjaya ke sem yang baru! Insyallah doakan kami~~

Orang kata masa yang paling dikenang adalah sewaktu belajar, sebab semua kenangan pahit dan manis ada dalam tu,pengalaman bercinta, pengalaman bergaduh dengan kawan-kawan. Sewaktu zaman macam ni lah kita akan tahu siapa kawan baik kita dan siapa yang boleh ita harapkan.. 

6 comments:

Siti Fatimah Fuzz said...

gila la weyh....aku kalau lukis, belum tentu blh jadi mcm ni...haaha

Nia said...

hahaha sbb tu hang jadi dr jaaaa hohohohoho

:Cikgu Akim: said...

gilerrrr ahhhhhhhhhhhh..seysssly korang mmg dah ada bakat terpendam.....sangat detail..n nia punya pon bagus...jauh sangat beza ngn lukisan ktrng time kelas landskap..hahhahhahahha..malu3....

Nia;
-pandai lukis...try lukis my pic..jd tak..hahhaha..tetiba kan..gurau ja..good work..insyaALLAH..boleh jdi arkitek berjaya!!!

Nia said...

cikgu akimmm uiiiiii.. kami ada temuduga before masuk course niii.. semua orang wajib tahu melukissss.. hehehhe.. tapi kalu abg akim belajar melukis mesti lama2 pandaiii kan kan.. nia punya sketching sangat burokksss! insyallah ty jadi arkitek yang berjaya.. aminnnn

cicihah umiko said...

cantik2 la lukisan...like lorh...

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

perghhh ! mmg detail gila korg ni melukis ! hahaha terpegun den !