Friday, January 14, 2011

Mera family mera soul and mera life heir.. the conversation between a daughter and her parents

Assalamualaikum kalau tak jawab dosa kalau jawab sayang..

Ari ni demam aku makin menjadi-jadi.. pakai baju dua lapis pon still kesejukan..tambahan mantap bersama lelehan hingus yang dari tadi kena 'srrooootttt'.. Semakin hari aku semakin clumsy.. kenapa ni. semalam aja aku dah hilangkan kad makanan yang ada RM400.. Hilangkan kunci bilik and loker.. Plus masa starting semester aku hilangkan RM50..


Aku boleh tersenyum lagi masa kad makanan tu hilang.. Tapi bila sampai bilik, nak buka pintu bilik aku notice kunci tak ada.. GAWAT.. Aku senyum lagi.. Nasib Mas ada tolong bukakan pintu.. Aku masuk bilik, baring ada katil.. Dengan kepala yang sakit sangat.. Aku start fikir abah aku.. Aku telefon abah.. First things he ask me was.. Kakak dah makan? Kakak nak makan apa? (dalam nada suara yan sengau).. Sempat lagi abah bergurau.. Hati anak abah ni sedih sangat! Pas tu aku punya suara dah bergetar..



Aku cakap.. "abah.. kakak nak mintak tolong.. Bank-in duit RM20o boleh tak?" Tahu tak aku malu sangat nak mintak Rm200 kat abah..then he ask me to give him 10 reason why should him bank-in the money.. then i said "kakak nakkkkkkk" i kept repeat the same word over and over again.. Then abah kata 'ok ok esok abah bank in".  Masa tu air mata aku dah bertakung sangat.. Aku dah tak kuat dah.. Aku beritahu apa yang jadi tadi.. Aku menangis sangat-sangat..Second time in two years aku menangis seteruk ni! Seriously!!


Abah pesan.."kakak selalu cuai... macam mana nak jauh dari abah dengan mak ni.. abah dengan mak dah jauh. kalau dengan kami tak pa la. Kami boleh tengokkan. macam mana kalau orang amik kakak baling dalam laut??"

"abahhhh kakak gemok mana orang larat nak angkat baling dalam laut"aku sempat lagi balas ni even tough sudah nangis teresak-esak dah ni.


Abah tambah lagi "yelah esok abah bank in 2rat tapi jangan cuai dah. abah tak sukalah anak abah cuai macam ni", Yang mak pulak dok potpet kat belakang.. aku sedih lagi..


Kepada abah dan mak:: Abah... mumyyyy kakak mintak maaf sangat-sangat.. kakak tahu kakak cuai.. tapi hari ni kakak pening kepala sangat.. semua benda kakak lupa.. kakak tahu bila disamping abah and mak kakak boleh buat apa ja without worrying much.. i mean duit hilang ke, handphone hilang ke kakak tak kisah as long i have u both. Tapi bila kat sini kakak hilang stuff kakak, kakak risau.. sebab kalau handphone kakak hilang macam mana kakak nak kal both of you. kalau kunci kakak hilang macam mana kakak nak tanggung apa yang kakak buat.. Sekarang kakak tahu kakak tak matang lagi. Kakak perlukan mak dengan abah. nak manja-manja dengan abah, nak sembang-sembang dengan mak.. Kakak tulis entry ni pon kakak nangis.. Kakak mintak maaf.. both of you is my soul.. i love both of you alots! Kalau kakak tak ada nanti i just want both of you knows that i love both of you alot!

1 comment:

zul ariff zulkipli said...

lain kali ati2 ye..sya sentiasa dgn awak.