Thursday, December 16, 2010

Cara nak letak background comel-comel

Ada banyak cara nak tukar wallpaper.. yang pertama korang buleh guna URL yang kedua korang boleh guna gambar-gambar yang ada dalam destop korang..

aku ajar yang first dulu..

GUNA URL

1. DASHBOARD>>DESIGN>>PAGE ELEMENT>>ADD GADJET>>ADD HTML

2. Pastekan benda ni <style>body {background-image: url("http://i277.photobucket.com/albums/kk70/safiena_album/background/c1.gif"); background-position: center; background-repeat:repeat; background-attachment: fixed; }</style>


3. Yang aku gariskan dengan warna merah tu korang boleh gantikan dengan kod yang korang mau..
Selalunya aku cari photobucket la..

4.Kemudian korang boleh la SAVE!..

CARA YANG KEDUA GUNA WALLPAPER SEDIA ADA DALAM PC

1. DASHBOARD>>DESIGN>>TEMPLATE DESIGN>>BACKGROUND>>UPLOAD IMAGE>> then korang main-main la dengan Alignment semua tu hehehe..

OWKEYS dah siap..


Selamat mencuba.. 

4 comments:

yahaya said...

background dengan imej besar akan menyebabkan loading blog slow..

Nia said...

yahaya:: ye ke?? so amik background kecik2.. thanks for the info.. puteri tak tahu pon slama ni hahaha

Budak Comot said...

nape separuh je background tu ? cube tgk dkt blog sye!

Jijah Khadijah said...

Thankz 4 the tuto yea.. :)