Thursday, December 16, 2010

Cara nak tukar background title

Weiii aku pon tak tahu macam mana nak tulis tajuk dia!! Aku tak tahu!!! hehehe


tapi ni benda nya aku nak tunjuk cara nak buat::


dengan lafaz bismillah.. Fuh mintak-mintak korang buat jadi!

  1. pergi ke DESIGN>>EDIT HTML>>tick EXPAND WIDJET>>tekan CTRL+f SERENTAK
  2. dekat box yang keluar sebelah kanan korang pas tekan CTRL+f korang kena cari perkataan  /* Footer
  3. then atas perkataan footer tu korang paste je kod ni

.sidebar h2 {
background: url(ISIKAN IMAGE URL KORANG KAT SINI) top left no-repeat;
height: 30px;
padding-left:35px;
padding-top: 5px;
font-size: 14px;
font-family:Bauhaus 93;
font-weight:bold;
color:#F778A1;

yang aku merahkan tu korang boleh ubah ikut kekretipan korang! untuk colour tu aku dah letak link nak tengok kod colour kat situ.. 

image tu aku slalu cari kat photobucket.. lagi pun aku baru hari ni dok mencuba cari background sidebar tu..
tak jumpa! kalu tahu bagitahu aku ye..



Btw aku penat tau! Penat tengok kod-kod html.. Aku tak tiru tau! Sebab aku kodek-kodek semua orang punya HTML tak menjadi.. So aku reka HTML aku sendiri.. hehehe..

Aku tak copy paste yee...

P/s:: aku tak tahu sama ada kod2 ni menjadi atau tidak.. kalau menjadi aku happy sangat! 


3 comments:

cn said...

warne tulisan jeh jadi..yg image url tu xbpe faham sgt..nk kne paste before ke after word footer?

Nia said...

before perkataan footer tuu

paRI-pARi CinTa.. said...

xjadik.huhu..sbb xpndai lah