Tuesday, December 18, 2012

Istiqarah Cinta

Assalamualaikum kalau tak jawab dosa kalau jawab sayang..

wahai teman semalam aku istiqarah.. istiqarah cinta kepada kamu.. istiqarah cinta aku kepada Allah.. Ya tidak dinafikan Penciptaku rindu akan rintahan aku.. rindunya teramat.. sehinggakan DIA ingin mendengar esakan tangisanku. Tenang dadaku.. Lapang hatiku untuk membuat keputusan.. Aku sebagai manusia. sebagai insan, sebagai hamba.. hanya mampu berusaha.. Teruskan hidup dengan keredhaan. Ibu bapaku tetap menjadi yang pertama setelah Dia dan Rasulku..

Dik Sarah bagi Ain lagu ni.. Semalam ain dengar.. Dan ain tersungkur depan sejadah... Menitis air mata pohon petunjuk dari dia yang maha ESA.. Ain bukan wanita yang baik.. Tapi Ain berubah untuk jadi baik. Betul Ain banyak dosa sehinggakan Ain mimpi Ain bawa sebungkus kain putih.. Sambil menangis.. Dan sebenarnya Ain tahu bungkusan tu adalah dosa ain.. besar bungkusanya..

Ain tahu awak mungkin tak baca pun apa yang Ain tulis ni.. Sebab ain jarang update apa yang ain rasa.. Ain banyak simpan. Ain banyak pendam. Yang sakitnya ain. Rahsia ain, ain patut simpan. Ain patut telan. Jika boleh menangis, biar pedih tu mengalir bersama air yang berjatuhan..

Taubat Ain takkan pernah habis sebab dosa yang lalu..

Ain tak pernah lupa doa ain untuk awak,,,Bersaksi cinta di atas cinta
Dalam alunan tasbihku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman di malam sunyi penuh doa


Sebut nama-Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zamanIstikharah cinta memanggilku
Memohon petunjuk-Mu
Satu nama teman setia
Naluriku berkata

Di penantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Memenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu


Di istikharah cinta


orang kata bidadari tu cantik sehingga ain sendiri menangis cemburukan bidadari. Ya Allah.. boleh tak ain jadi bidadari kat sana nanti? tapi.. mampu kah ain? Sedangkan cerita hitam lebih banyak berbanding yang putih?

ingat ain.. sedangkan kelumbung ka'abah berwarna hitam.. memandangnya mendapat pahala..jenazah dikapankan putih kainya.. memandangnya tidak digalakkan didalam islam. tak semestinya hitam tu menyedihkan dan putih itu kegembiraan, ;)
No comments: