Thursday, June 9, 2011

Isu cinta dan umpatan??

Assalamualaikum kalau tak jawab dosa kalau jawab sayang..

Serius aku tak suka orang lain menilai siapa aku sebelum kenal diri aku sendiri. Kalau mak dengan abah aku or adik adik aku, aku tak kisah sebab memang diorang kenal aku sejak kecik lagi.. Maksud aku orang luar. Sapa korang nak judge orang lain, judge orang tentang masa depan orang lain?? Masa depan AKU bukan terletak pada tangan korang.. atau sebaliknya.. INGAT, KEHIDUPAN KITA BERGANTUNG KEPADA APA YANG KITA LAKUKAN!

Kalau misalnya korang mainkan hati seorang wanita.. Aku percaya korang akan back to the circle.. Korang akan dapat balik suatu hari nanti. Aku jugak benci pada orang yang suka buat fitnah kat aku sesuka hati..Insyallah selagi aku cintakan MUHAMMAD, SAYANGKAN AGAMA AKU.. Aku takkan buat fitnah. Aku hanya akan cakap apa yang benar. INSYALLAH..

Ha lagi satu, bukan hak kita tau nak rendahkan maruah orang lain.. SERIUSLY BUKAN HAK KITA.. Sedangkan diri kita pon tak tinggi sangat maruahnya.. 24jam dok layan cerita blue pas tu ada hak plak nak kata macam tu macam ni, rendahkan maruah orang lain.. Perghhh! bro, setakat kain sejadah awak letak kat dinding, bla masuk waktu je awak sekadar usha saja... Toksah nak sembang kencang.. Sumbat cili satni naya..



p/S::Kita boleh baca sikap orang educated dengan orang tak educated apabila diorang marah dan bengang. So, Jangan cepat melatah kalau anda, anda dan anda bila berada didalam keadaan yang bengang..Relax je ;))

2 comments:

NURUL AINI NORAZMAN said...

marah btol ni,.
yup family je yg leh judge kite sbb diowng dah bape lama plakkan dgn kta,.

org luar boleh bgi pndapat tpi kalau nk menilai,.xboleh la,.

Nia said...

mahu tak marahnyerrr.. hahaha.. ya orang lain tak layak nak menilai kita kecuali family kita.. ingat 1 jari tunding kesalahan orang lain.. 4 lagi tunding kat diri sendiri.. ok sekarang awak nak swoh saya like komen awak brapa kali.. hahaha like sangat! ;))