Monday, November 1, 2010

Miss them

Kerinduan la!!


Bila kerinduan datang,
Mula rasa nak mengimbas...
Mula rasa nak mengenang
Mula nak senyum sorang-sorang..
Mula rasa macam nak buat reunion..
Mula raasa nak balik Penang..
Mula rasa nak makan masakkan Penang.
Especially CHAR KEAW TEAW.. 


Mamy..
Ty kakak balik, kakak nak mamy masak....

Ya Allah.. kalu makan ni dgan cili hijau+nasi panas2+kicap=perghhhh sedap nak maty!!

+

perg... ber'air air liur kot!!


ok2 stop talking bout food!! hahah.. sekarang aku nak mengimbau pasal kenangan lalu plak!!

aku ni one the Matriculation student of penang!! At first duduk situ.. Aku totally said.. ape la yang senior kata best sangat dengan matrik ni.. x merasa pon... aku pun ditempatkan kat B5, Blok Siti Aisyah!! Mmg best la mulanya.. sbb dapat roomate sek klate dengan minah kedah.. dowang ni baik... eh2 reverse skit.. ada lagy sowang!! Mamak stail... dya ni problem skit.. BAJET PANDAI GILERK!! SEBAB TU AKU PINDAH BILIK!! TAK TAHAN.. EVEN NAK STUDY PON DAK BULEY.. BISING!!! macam na la roomate aku lagy 2owang bley tahan.. nasib la kowang.. hahaha

then aku pindah la bilik... B1,TUN KUDU.. No bilik?? 123.. Cantik an?? Roomate aku 2owang sek2 pantai timur.. sowang lagy penang!! yeah!! senegri ngan aku.. Bushra, Ara, ngan Ruby..
Malas la aku cta pasal diowang bertiga.. tapi seriusly... tiga2 cantik!! aku?? comel je.. heheh..

PLUS..
kowang tahu tak knapa aku kata matrik best bila da sampai end of semester??
sebab... KAWAN+SAHABAT!! mmg best.. aku rapat dengan 5owang ponpuan kat sana.. mmg sweet and comel2 je diowang nih.. 1st yang paling rapat dengan aku.. 

1st:: Rafidah Aziz.. ehem pembetulan.. ABDULLAH..
Cantik gila babas owangnye.. even aku terpikat tengok kecantikan dya... kelembutan dya (at the end of sem aku da tak kata dya lembut)mmg ayu je.. tapi satu je aku isau pasal dya... kekurusannya.. SERIUS ISAU.. tapi skarang dengar cita badan dya da naik sikit!! apalagy.. msti la lagy cun!!  
skarang ni dya dok USM.. Amik bidang fizik..well dya mmg minat siot fizik!! rinddduuu fyda!!

cantik an dya?? rindu sangat kat dya!!!

2nd:: Shi2 @ Syafikah Ismail..
dye ni mmg rock habes... ska ketawa.. dah tu ska buat perangai keras...tah la keras macam mana tapi aku pon tak tahan tgk dya dok glak.. mesti nak join.. dya ni dok UPM amik civil engginering... Tapi.. Aku mmg jarang gila jumpa dya... fakulti kami sebelah2 jah tapi agak jauh.. setiap kali aku jumpa dya msti da bertambah cantik.. jelusnya aku!!!! ahhahaha.. well shi2 stiap kali aku jumpa ko aku asa xcited gila lah!! asa nak lompat meninggi!!

ni masa pesta tanglung kat kolej dya kot.. 

3rd:: Raziellia Nor Saafri (susah nak eja nama minah ni)
dye ni an.. hahahah mmg kurus nak mati!!! suma isau kat dya nih.. bayangkan sampai dya sniri pon isau kat badan dya.. hahah dya ada dagu yang berlekuk.. tapi skarang tak nampak.. sb pa?? kurus sangat!! tu la hang!! naikkan skit brat tu weiyh!! kering ja aku tgk.. tapi dya ni mmg sopan santun la.. sbb tu masuk tarian.sesuai gitu.. tenang ja bila aku ngan dya.. ska bagy aku glak.. dya ni macam anak mami skit.. yelah.. penang mari.. lagy satu habit buwok dya!!! ska nak maty bergaya.. kalu nak baju stailo2 cari dya.. sumpah dapat kowt..

ni kowang tgk2 dya mmg ska lah bergaya!! tapi stailo la baju dya.. nak ugak!!

4rth:: Anis Syafiqah
Anis.. urghhh wat can i say.. Pipi aku naik ssb dya!!! boley dak aku bagy statement macam tu??? sebabnya aku asyik ktawa ja.. sampai hormon aku naik.. berat aku lagy la naik... mmg sbb aku ni tukang glak kowt.. mmg aku dak pandai buat lawak tapi aku pandai glak.. mmg kalu dia ni buat lawak aku akan glak tak kira la kat mana pon.. kadang2 aku dah terduduk tgh2 jalan sbb tak larat nak jalan.. lawak sangat la dya nih.. stail buat lawak.. muka serius.. pas tu dya ni ngan kl mmg ska sngat paku aku.. tapi dak kisah mmg prangai depa dua gu tu hahaha..

ni shi2 dengan anis.. comel je dua2 owang ni.. tapi aku lagy cumel hahah..

LAST BUT NOT LEAST:: Khalijah 
dya ni muka ja lembut tapi perangai.. macam laki jah aku tgk!! bukan muka la tapi perwatakkan dya.. hahaha.. dya ni suka gila sepakat ngan mek anis supaya aku malu.. dya ni sumpah kelam.. bila MBR dya mula menjelma.. sanggup lari baling beg p tandas.. SANGGUP!!! hahah mmg klakar.. pnah skali.. dya ni bajet nak naik roller ape tah.. skali naik muntah da.. yang lain naik dak pon.. skg ni dya ni kak suksis kita.. tudia.. hahha
ni la gambar dya..

bajet jah ni minah ni eti main gitar!! padahal kod pon xtau apa!!! haha

sekarang baru aku tau.. kenangan pada matrik mmg best.. dengan kena gigit charlie dye.. dengan berat naik sebab terlalu bahagia.. haha nak tgk dak gambar2 aku masa matrik dulu?? sumpah chubby gila weh...


ni la gambar dulu.. gmok an!!!

nak tengok gambar sekarang??
ha.. dah kurus sikit dah wei.. da tak chubby2 da wei.. hahah

apa2 pun kenangan tu tetap milik 6 sahabat ni.. thanks FYDA, KL a.k.a eija jojo, Lia, Anis n Shi2.. kowang 5 owang mmg best.. kita suma dah masuk kos yang mantop!! 

FYDA:: USM PENANG (PURE PHYSIC)
ANIS:: USM PENANG (PHYSIC APE TAH)
KL:: USM PENANG (PURE CHEMISTRY)
SHI:: UPM (CIVIL ENGINEERING)
LIA:: UMP (CIVIL ENGINEERING)
AINI :: UPM (ARCHITECTURE AND DESIGN)

FULAMAK!!! 
Suma hebat2! Aku bangga dengan hampa suma!!!

+hidupJANGAN gentar+

P/S:: ni la pic of charlie yang penah gigit aku dulu!!! xske!!!! pedih!!! jijik!!


2 comments:

raziellia said...

hebat !!
terhibor aku bca..
wee ~~~

Nia said...

kalu macam tu... bacala selalu.. WEEEE~~~~