Wednesday, October 20, 2010

Abah.. Ibu.. Adik rindu kamu..

Kehadapan bonda yang adik sayangi..

bonda apa khabar di sana?? baik baikkah bonda di sana?? Ayahanda pula bagaimana?? Jangan bonda jealous tau ayahanda dapat seorang bidadari.. bagy anakanda.. bunda tetap punya wajah yang jelita.. kerna itu lah paras wajah semua anak2 bunda cantik dan tampan seperti mana acuannya..
Trima kasih bonda kerna mata ini...
Mata ini bulat seperti mata bunda..
trima kasih ayahanda.. 
anak mata anakand berdua cokelat keperangan.. 
sangat indah ciptaan Allah...
muka abang persis muka ayahanda.. 
orang kata wajah bunda saling tak tumpah seperti anakmu ini
trima kasih ibu.. kerna meminjamkan wajahmu ini pada anakmu
trima kasih YA ALLAH.. kerna.. pada wajah inilah aku ubati kerinduan..
dan pada wajah inilah akan ku ingati sgala nasihat yang telah diberikan..

Bonda dan ayahanda yang adik rindui..
dahulu.. adik slalu lawan cakap ibu.. lawan cakap ayahanda..
Yelah ayahanda slalu tak bagi apa yang adik minta..
tapi.. hehehe kadang-kadang bagy jugak!!
Nakal an adik ni.. bila adik mrajuk adik tak nak cakap dengan sesiapa pun.. 
 stengah hari pas tu adik terpikir plak..
Macam mana lah hidup adik tanpa ayahanda dan bonda..
Adik boleh survive ke..
Smua tu adik pikir..
Pas tu mula la adik nangis sorang2..
Yelah adik an dah berdosa sebab tak cakap ngan abah dan ibu slama stgah hari..

Ayahanda yg adik cintai.. bonda yang adik kasihi..
adik mintak maaf.. adik banyak buat salah.. Berdosanya adik..
Skarang ni ayahanda dan bonda dah pun bersama Allah.. 
Adik tak sempat mintak halalkan susu yang bonda bagy.. Adik tak sempat nak mintak halalkan duit serta kasih sayang yang ayahanda dan bonda curahkan..

Skarang adik dah tempuhi apa yang adik terpikir dahulu.. Adik da kuat.. Adik janji adik akan jaga maruah kluarga kita.. Adik tak mau jadi jahat dah.. Adik nak brubah!! Sekarang adik hanya boleh doakan ayahanda dan bonda supaya bahagia di sana.. Ingat tau bonda jangan cemburu dengan wanita bernama ainul atau yang bermula dengan nama ain..Smua tu nama bidadari syurga.. Bonda slalu terbaik..Adik doakan both of u berada disamping orang yang beriman dan beramal soleh.. Tunggu adik dan abang kat sana ya??? 

Dah lah.. Teresak-esak adik sambil tulis smua ni.. Adik rindu sangat kat pada bunda.. Rindu pada tangan ayahanda yang slalu usap kpala adik..Balik la bonda.. Pulang lah ayahanda.. Kami berdua kekeringan kasih sayang daripada kamu berdua..Pada-NYA adik berdoa supaya ibu bapa adik dan kawan2 adik diluar sana bahagia sentiasa di alam yang kekal abadi itu..

  Ya Allah, Ya Tuhanku.. Lindungilah ibu dan abah kami... Tempatkanlah mereka di tempat yang sangat mulia disisimu.. Sesungguhnya kami amat merindui untuk menatap wajah mereka sekali lagi.. Kehilangan mereka sangat perit bagi kami.. Maka, tolonglah ubati hati kami dengan menempatkan mereka di dalam syurgamu.. ~Amin.. 

K lah bonda.. bila bonda dah tahu luahan hati adik ni bonda jangan risau tau.. Adik mintak maaf BM adik teruk sikit.. Yelah stiap kali piksa pnting adik slalu nangis pas jawab paper BM.. Yang lain tak pulak.. Bonda slalu ktawakan adik.. everytime BM class i always make my teacher angry with me.. xpecially Cikgu Khadijah tu.. Garang!! Slalu pulas perut adik... Lebam2.. Tapi.. Bonda gelak je bila adik cita.. Ni pon abang yang betulkan tatabahasa adik.. K ibu n abah.. adik rindu sangat kat kamu dua.. I LOVE U

No comments: